Страхування життя

 

Що таке страхування життя? Як працює і від чого залежить вартість поліса?
Страхування життя – це накопичення грошових коштів до виходу на пенсію, повноліття, весілля або до інших подій в житті застрахованої.

 

  Накопичувальне страхування життя – вид довгострокового страхування життя, за яким страхова сума виплачується страхувальникові при дожитті їм до зазначеного терміну або у разі смерті застрахованої його спадкоємцям.

  Накопичувальне страхування життя отримало свою назву тому, що до моменту закінчення програми Ви заробите солідну суму, крім того це інструмент інвестування грошових коштів.

 

  Страхування життя на певний термін (Term Life Insurance) може бути дуже зручним і дешевим способом захистити свою сім’ю і заощадити гроші на страхові внески.

  Як працює страхування життя?
Страхувальник сплачує страховий платіж, розрахований актуарієм страхової компанії за варіантом, вказаним в договорі страхування життя. А страховик, в свою чергу, за договором (10 або 20 років) зобов’язується на внесені гроші забезпечити захист страхувальнику, заробити страхувальникові інвестиційний дохід, середня величина якого в докризові часи становила 14-17% в гривні (в т.ч. 4% гарантованих ).

  Страхові компанії, згідно Закону України «Про страхування», гарантують інвестиційний дохід в розмірі до 4%, а решта бонуси – нараховуються страхувальнику за результатами інвестиційної діяльності страхової компанії.

  Договір класичного страхування життя полягає, щоб в разі смерті застрахованої забезпечити вказаною вигодонабувачу компенсацію за втрату. При класичному договорі страхування життя мова йде про страхування на випадок смерті. Укладаючи цей договір, період страхування можна вибрати таким чином, щоб він покривав, наприклад, час погашення кредиту або час, коли ваші діти ще тільки ростуть і самі поки не працюють.

 

   Від чого залежить вартість страхування життя в Україні?
Тарифи по накопичувальному страхуванню життя складають 4-10% від страхової суми і залежать від віку (чим молодша страхувальник, тим нижче тариф), статі (у жінок тариф нижче, ніж у чоловіків) і здоров’я застрахованого. При визначенні вартості страхування життя використовуються таблиці смертності, на підставі яких розраховується очікувана розмір страхової виплати.

  Дорожче і найважливіше в житті – це сім’я, заради якої Ви багато працюєте і прагнете до успіху, так як рідні і близькі Вам люди перш за все потребують Вашої захисту і опіки. Тому одна з головних задач – забезпечити собі і найдорожчим людям гідне і стабільне майбутнє.

  Крім того, поліс страхування життя є хорошим інвестиційним інструментом, позволяющімй примножити свої накопичення. Іншими словами, страховик інвестує Ваші кошти в фондовий ринок і визначений договором відсоток від прибутку перераховує на Ваш рахунок.

  Тому, варто подбати про це заздалегідь і створити фінансовий захист, один з варіантів який – це накопичувальне або ризикове страхування життя.

 

Наші консультанти вам допоможуть розібратися в страхування, забезпечити собі і близьким майбутнє.

                                 Придбай впевненість в завтрашньому дні вже сьогодні!